Kan KV Mechelen volgend seizoen licentie kwijtraken? Dat moet bekeken worden

Kan KV Mechelen volgend seizoen licentie kwijtraken? "Dat moet bekeken worden"

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 23:44wo 17-07-2019 om 23:44

Laatste update: donderdag 18 juli 2019 om 10:41do 18-07-2019 om 10:41

Beerschot vraagt aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League om de licentie van KV Mechelen in te trekken. Volgens Peter Croonen, voorzitter van de Pro League, zal dat zeker bekeken worden.

Volgens het reglement van de Pro League zal geen licentie worden toegekend aan clubs die veroordeeld zijn voor daden van competitievervalsing of medeplichtigheid daaraan. De licentie voor het seizoen 2019-2020 is toegekend, maar de Pro League zou het volgende seizoen wel acties kunnen ondernemen. "Om je licentie te behouden, zijn er voorwaarden", verklaarde Croonen bij Sporza.

"We moeten de sancties eens rustig bekijken. Ik ken het reglement nog onvoldoende, maar het zal bekeken worden. Ook de voetbalbond moet zijn reglement trouwens stevig onder het licht houden. Die oefening is gestart. Als Beerschot naar de burgelijker rechtbank trekt, dan zullen we ook hun argumenten bekijken. Maar naar mijn gevoel zal de competitie kunnen starten zoals voorzien, besluit de voorzitter van de Pro League.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws