Wordt De Bruyne de nieuwe kapitein van City? Dan ga ik die uitdaging graag aan

Wordt De Bruyne de nieuwe kapitein van City? "Dan ga ik die uitdaging graag aan"

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 23:25wo 17-07-2019 om 23:25

Laatste update: woensdag 17 juli 2019 om 23:25wo 17-07-2019 om 23:25

Kevin De Bruyne heeft woensdag tijdens een oefenwedstrijd zijn eerste speelminuten gemaakt voor Manchester City dit seizoen. De middenvelder viel in na de pauze tegen West Ham en was goed voor een assist tijdens de 4-1 zege van City.

De Bruyne gaf achteraf tijdens een persconferentie toe dat hij graag Vincent Kompany wil opvolgen als kapitein van de Citizens. "In het voetbal weet je dat spelers vertrekken, zeker als ze al elf jaar bij een club zijn. Het gaat ook allemaal zo snel", vertelde De Bruyne volgens Het Laatste Nieuws over het vertrek van Kompany.

"Toen ik hier aankwam, was ik een van de jongsten. Nu ben ik misschien al de vijfde oudste. De kapiteinsband? De voorbije twee jaar was ik een van de 'onderkapiteins' en als de ploeg dat wil, ga ik die uitdaging graag aan. Maar eerst moet daar over gesproken worden binnen de ploeg en de club. Maar dat is pas aan de orde wanneer iedereen terug is", besluit de Rode Duivel.

Guardiola heeft eerder al laten weten dat de spelers zullen beslissen wie de nieuwe kapitein wordt. Vorig jaar was De Bruyne vijfde in de rang van de aanvoerders, na Kompany, David Silva, Sergio Agüero en Fernandinho. Waarschijnlijk gaat de band naar de Spanjaard Silva in zijn laatste jaar bij City.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws