Beerschot geeft niet op na uitspraak van BAS: 'Licentie van Mechelen intrekken'

Beerschot geeft niet op na uitspraak van BAS: 'Licentie van Mechelen intrekken'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 20:32wo 17-07-2019 om 20:32

Beerschot vraagt aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League om de licentie van KV Mechelen in te trekken. Dat staat te lezen op de website van de Ratten.

"KV Mechelen kan zijn rechtvaardige sanctie ontlopen door een fout in het bondsreglement. Het bondsreglement stelt duidelijk dat wedstrijdvervalsing zou moeten bestraft worden met degradatie. Met succes heeft KV Mechelen, volgens het BAS, een foutje gevonden in het reglement waardoor deze degradatie niet meer kan uitgesproken worden."

"Beerschot roept zowel de KBVB als de Pro League op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en de licentie van KV Mechelen in te trekken. Het zou tegen de geest van de sport ingaan, moesten wedstrijdvervalsers wegkomen met een schijnsanctie omwille van een fout in het reglement. Zowel KBVB als Pro League hebben deze soevereniteit en zijn dus gemachtigd de licentie te ontnemen."

Beerschot kondigde meteen aan dat het zich zal beraden over verdere stappen. De club kan nog in beroep gaan bij de burgerrechtbank.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws