Standard blijft zoekende: Luikenaars geraken niet langs Nederlandse tweedeklasser

17-07-2019 20:00
4

Anderhalve week voor de start van de competitie is Standard nog altijd flink zoekende. Na een remise tegen Oleksandria uit Oekraïne en een nederlaag tegen het Franse Racing Strasbourg, geraakten de Rouches woensdag niet voorbij de Nederlandse tweedeklasser MVV Maastricht: 3-3.

De start van Standard was ronduit dramatisch, want na amper 22 seconden keken de Luikenaars door een goal van spits Anthony van den Hurk tegen een achterstand aan. Halverwege de eerste helft verdubbelde diezelfde Van den Hurk de marge. Balverlies van Dimitri Lavalée - vorig seizoen nog uitgeleend aan MVV - werd afgestraft. Aan het half uur kon Standard toch wat terugdoen via Anthony Limbombe, die een goede voorzet van William Balikwisha binnen knikte.

Direct na rust bracht Selim Amallah de bordjes terug in evenwicht. Ditmaal was Limbombe de aangever en Amallah de man die scoorde met de kop. Standard bleef toeslaan door de lucht, want ook de derde Luikse goal werd met het hoofd geproduceerd. Invaller Senna Miangue kwam boven iedereen uit en sloeg in minuut 65 toe.

De drie kopgoals bleken echter niet genoeg voor de overwinning. Een kwartier schoot Joshua Holtby - broer Lewis Holtby (ex-Tottenham) - via een vrije trap de eindstand tegen de netten.