Scheidsrechterteam is compleet: Smet en Geldhof geraken door fysieke tests

Scheidsrechterteam is compleet: Smet en Geldhof geraken door fysieke tests

17-07-2019 15:32 Laatste update: 28-08-2019 16:46
23

Deze week vonden de fysieke testen voor de (assistent-)scheidsrechters van het Belgische profvoetbal plaats. Daar kwamen hoofdarbiters Wim Smet en Frederik Geldhof niet door de testen.

In het Belgian Football Center in Tubeke legden de scheidsrechters hun testen af. Volgens Het Nieuwblad slaagden aldus arbiters Smet en Geldhof niet. Smet komt nog maar net terug uit blessure.

Op 27 augustus zouden ze een herkansing krijgen. Tot die tijd mag het duo enkel maar vriendschappelijke wedstrijden fluiten. Ook assistent-scheidsrechters Deneve, Dhont, Hermans en Meers slaagden niet.

UPDATE 18/07, 13.15: Volgens Frank De Bleeckere is er een logische verkaring dat Wim Smet niet slaagde in zijn fysieke test. "Hij heeft onlangs nog maar een heupoperatie gehad en was eigenlijk nog niet klaar. Hij probeerde, maar het was nog te vroeg", stelt de voorzitter  van het Scheidsrechterscomité bij Sporza

UPDATE 28/08, 16.46: Het scheidsrechterteam is compleet. Wim Smet en Frederik Geldhof zijn door de fysieke testen geraakt en kunnen weer ingezet worden.

No Poll