KBVB is te laat, mogelijk slecht 4 in plaats van 5 Belgische ploegen naar Europa

KBVB is te laat, mogelijk slecht 4 in plaats van 5 Belgische ploegen naar Europa

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 14:16wo 17-07-2019 om 14:16

Laatste update: woensdag 17 juli 2019 om 14:20wo 17-07-2019 om 14:20

KV Mechelen mag aankomend seizoen geen Europees voetbal spelen. Dat besliste het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De kans is daarom bestaande dat België aankomend seizoen slechts vier in plaats van vijf deelnemers Europa mag/kan insturen.

Ons land moest voor 15 juli aan de UEFA laten weten welke clubs ons land in het seizoen 2019-2020 Europees gaan vertegenwoordigen. Mechelen had als bekerwinnaar recht op een Europees ticket en is dus ook doorgegeven aan de UEFA. Pas op 17 juli – na de deadline – kwam de uitspraak van het BAS er. Met andere woorden, België kan mogelijk geen vervanger voor KV Mechelen aanduiden. Dat betekent slecht nieuws voor KAA Gent, dat hoopte de plaats van Mechelen over te nemen.

Bij de Belgische voetbalbond hopen ze nu op mildheid van de UEFA en alsnog een vijfde ploeg te kunnen inschrijven. 'Het BAS legde eveneens als sanctie op dat YR KV Mechelen niet mag deelnemen aan een Europese competitie gedurende één seizoen. De KBVB zal UEFA hiervan informeren en zal alles in het werk stellen teneinde de 5 Europese tickets voor onze Belgische clubs te kunnen behouden. De UEFA zal haar eigen tuchtprocedure volgen', klinkt het bij de KBVB.

Indien de UEFA het hard speelt, mogen volgend seizoen enkel KRC Genk, Club Brugge, Standard en Antwerp ons land Europees vertegenwoordig in de Champions League en/of de Europa League.

Update 17/07, 14.20: Bij VTM zocht men contact met de UEFA, maar de Europese voetbalbond houdt momenteel de lippen stijf op elkaar. De UEFA wil nog niet laten weten of ons land een Europees ticket verliest. 

Poll

Denk je dat België haar vijfde Europese ticket verliest?

(758 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws