UPDATE: Nu geen bekervoetbal, straks ook geen licentie voor KV Mechelen?

UPDATE: Nu geen bekervoetbal, straks ook geen licentie voor KV Mechelen?

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 13:35wo 17-07-2019 om 13:35

Laatste update: woensdag 17 juli 2019 om 14:30wo 17-07-2019 om 14:30

KV Mechelen mag dit seizoen geen Belgisch en Europees bekervoetbal spelen. Dat besliste het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). KV Mechelen mag wel beginnen in de Jupiler Pro League en dat zonder puntenaftrek of inactiviteit. 

Vorig seizoen kroonde KV Mechelen zich tot kampioen in 1B. Het mag nu dus toch genieten van promotie, maar de bekerwinnaar mag Europa niet in. Ook mag het haar titel van bekerwinnaar niet verdedigen.

Malinwa reageerde ondertussen op het  definitieve vonnis van het BAS. 'KV Mechelen heeft enkel de beslissing binnengekregen en nog geen motivatie. De club wacht deze af en zal deze eerste bestuderen voor ze zal reageren', klinkt het bij KV Mechelen

Voor KV Mechelen zijn nu alle sportieve tuchtprocedures uitgeput in de matchfixing zaak. In principe kan KV Mechelen wel nog in beroep gaan tegen de uitspraak bij een burgerrechtbank. Maar dat vinden ze bij de UEFA niet zo fijn. 

Update 17/07, 14.30: 'KV Mechelen en vier van haar bestuurders schuldig worden bevonden aan daden van competitievervalsing', klinkt het bij de KBVB. Malinwa mag daardoor volgend seizoen geen bekervoetbal (Belgisch en Europees) spelen. KV Mechelen mag aankomend seizoen wel aantreden in de Jupiler Pro League, maar wat daarna? De club is immers veroordeeld voor matchfixing. Hierdoor komt de licentie in gevaar. De licentiecommissie kan immers beslissen geen licentie uit te delen wanneer een club is veroordeeld voor matchfixing. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws