OFFICIEEL: Newcastle vindt opvolger van Benitez: 'Wacht ons een grote uitdaging'

OFFICIEEL: Newcastle vindt opvolger van Benitez: 'Wacht ons een grote uitdaging'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 11:00wo 17-07-2019 om 11:00

Newcastle United heeft Steve Bruce aangesteld als de opvolger van Rafa Benítez. De 58-jarige oefenmeester tekent een contract voor drie jaar op St. James' Park en wordt geassisteerd door Steve Agnew en Stephen Clemence, zo meldt de club via de officiële kanalen.

"Ik ben verheugd en ongelooflijk trots dat ik de nieuwe hoofdcoach van Newcastle United ben. Dit was mijn club als jongetje en het was de club van mijn vader, dus dit is een heel speciaal moment voor mij en mijn familie", aldus Bruce op de website van Newcastle. "Er wacht ons een grote uitdaging, maar ik en mijn staf zijn er klaar voor."

Newcastle United ging in eerste instantie voor Sam Allardyce, maar kwam uiteindelijk uit bij Bruce, die hiervoor vorig jaar werkzaam was bij Sheffield Wednesday. Met die club werd hij twaalfde in de Championship. 

Ook de naam van Giovanni van Bronckhorst werd in verband gebracht met The Magpies. De oud-trainer van Feyenoord verdween echter al snel van het lijstje met potentiële nieuwe trainers. De club was op zoek naar een nieuwe trainer nadat Benítez in juni besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Hij tekende onlangs bij Dalian Yifang in China. 

Poll

Een goede opvolger van Benitez?

(49 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws