Buitenkans voor Belgische topclubs: 'Benavente moet alweer weg bij Pyramids'

Buitenkans voor Belgische topclubs: 'Benavente moet alweer weg bij Pyramids'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 09:45wo 17-07-2019 om 09:45

Cristian Benavente maakte enkele jaren het mooie weer bij Sporting Charleroi. De Peruviaan trok in januari naar Pyramids FC, maar dat verhaaltje lijkt alweer over. Dat maakt Benavente meteen interessant voor de Belgische topclubs.

Sinds januari kwam Benavente twaalf keer uit voor Pyramids. Daarin was de spelmaker goed voor drie doelpunten en vier assists. Toch is zijn toekomst in Egypte onzeker. Zijn club kreeg een nieuwe coach en die wil meteen af van een vijftal spelers. Volgens El Bocon is Benavente één van hen.

Na drie jaar Charleroi kreeg Benavente de kans om een stap hogerop te zetten. Onder meer Racing Genk en RSC Anderlecht toonden interesse, maar de Peruviaan koos echter voor een lucratief avontuur bij Pyramids.

Belgische terugkeer?
Zijn keuze voor Egypte betekende ook slechts nieuws voor zijn status als international. Daarom mikt Benavente bij een vertrek op een competitie die hoger aangeschreven staat. Mogelijks behoort een Belgische terugkeer ook tot de mogelijkheden. Al zal het prijskaartje, gezien zijn marktwaarde van zes miljoen euro, niet min zijn.

Poll

Zie je Benavente terugkeren naar België?

(766 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws