Chipciu kan kopzorgen Kompany en Anderlecht verlichten: Deed het uitstekend

Chipciu kan kopzorgen Kompany en Anderlecht verlichten: "Deed het uitstekend"

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 17:42di 16-07-2019 om 17:42

Alexandru Chipciu is weer te zien bij RSC Anderlecht. Na een uitleenbeurt aan Sparta Praag is de Roemeen teruggekeerd. De flankspeler leek overbodig geworden te zijn bij Anderlecht, maar krijgt mogelijk toch een nieuwe kans.

Door de blessure van Andy Najar zit Anderlecht dun bezaaid met spelers voor de rechterflank. En dan zeker voor de rechtsachterpositie. Een plek die Chipciu zou kunnen bekleden. "Chipciu kan ons helpen op de rechtsback", gaf Michaël Verschueren al aan op de fandag.

Ook de bondscoach van Roemenië, Cosmin Contra, gelooft dat Chipciu Anderlecht daar diensten kan bewijzen. "Alex heeft alle kwaliteiten om rechtsachter te zijn", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Mochten ze dat in België niet geloven, dan moeten ze maar eens onze laatste twee interlands analyseren."

"Ik heb Alex achteraan gezet, hij heeft dat uitstekend gedaan. Zelfs verdedigend trekt hij zijn plan, ondanks zijn vorming als aanvaller. En daarnaast bezit hij het volume en loopvermogen om de hele flank af te dweilen. In het moderne voetbal is dat een enorme troef." Het wordt nu afwachten wat Vincent Kompany beslist.

Poll

Moet Chipciu bij Anderlecht blijven?

(497 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws