KV Mechelen reageert op Europese deelname: “In theorie blijft alles mogelijk”

KV Mechelen reageert op Europese deelname: “In theorie blijft alles mogelijk”

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 14:14di 16-07-2019 om 14:14

KV Mechelen zou de Europa League mogen ingaan, dat blijft echter in theorie en op dit moment. Dat laat Malinwa op zijn officiële kanalen weten in een statement.

‘Het BAS heeft tot midden augustus tijd om een uitspraak te doen, op tijd dus voor de start van de Europa League. Zolang gaat de UEFA ervan uit dat KV Mechelen gewoon in de groepsfase van de Europa League zal starten. Het is nu afwachten wat de uitspraak van het BAS zal zijn. Spreekt het BAS de club vrij, dan kan KV Mechelen in september sowieso Europa in’, staat te lezen op de webstek van KVM.

De UEFA is gevolgd dat er geen sprake is van matchfixing. Ook clubadvocaat Thomas Declerck blijft echter voorzichtig tegenover Het Nieuwsblad. “De situatie is duidelijk: de UEFA wacht op het BAS, dat voor midden augustus een uitspraak moet doen. Dat is nog ruim een maand voor de uiteindelijke start van de poulefase. Ondertussen zal KV zich blijven voorbereiden op deelname aan de Europa League.”

Als het BAS beslist dat KV Mechelen toch niet Europa in mag, volgt er een nieuwe verdediging voor de UEFA. Zelfs wanneer het BAS van wel beslist is er nog geen zekerheid. “In theorie blijft alles mogelijk, omdat je met twee procedures zit: enerzijds het BAS en anderzijds de UEFA. Het spreekt voor zich dat, wanneer het BAS de stelling volgt dat er geen matchfixing is geweest, KV Mechelen de UEFA daarover zal inlichten. Vervolgens is het afwachten welke acties de UEFA verder zal ondernemen”, aldus Declerck.

Poll

Denk jij dat KV Mechelen Europa zal ingaan?

(268 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws