Gent geeft Europese hoop niet op na beslissing UEFA over KV Mechelen

Gent geeft Europese hoop niet op na beslissing UEFA over KV Mechelen

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 13:43di 16-07-2019 om 13:43

Laatste update: dinsdag 16 juli 2019 om 13:53di 16-07-2019 om 13:53

Door de beslissing van de UEFA speelt KAA Gent voorlopig geen Europees voetbal dit seizoen. Ondanks die beslissing wil men bij Gent de hoop op een Europees verhaal nog niet opgeven.

De UEFA besloot om KV Mechelen voorlopig toe te laten tot de Europa League. Enkel het BAS kan nog roet in het eten gooien. In afwachting van het eindvonnis mag KVM gewoon de poules van de Europa League in . Toch hoopt men bij Gent nog steeds Europees voetbal te mogen spelen.

"We wachten op de eindbeslissing van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS)", zegt manager Michel Louwagie bij Sporza. De beslissing van de UEFA heeft volgens Gent dan ook weinig echte waarde. "Die is eigenlijk niet relevant. Het enige dat ertoe doet, is de beslissing van het BAS. Daar wachten we op", klinkt het.

Door de communicatie van de UEFA speelt Gent voorlopig geen Europees voetbal. Antwerp speelt volgende week donderdag in de tweede voorronde van de Europa League tegen het Roemeense Viitorul Constanta. Als Mechelen toch veroordeeld wordt, schuiven de tickets op. Gent speelt tegen Viitorul Constanta, Antwerp mag naar de derde voorronde en Standard is zeker van de groepsfase.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdient Gent Europees voetbal?

(382 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws