Pro League en KBVB ondernemen actie tegen uitspraak pro Beerschot

Pro League en KBVB ondernemen actie tegen uitspraak pro Beerschot

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 20:34ma 15-07-2019 om 20:34

Beerschot mag zich nog niet zegezeker rekenen in de zaak Propere Handen en het mogelijke uitstel van de reeksindeling van 1A en 1B. De Pro League en de KBVB hebben immers actie ondernomen.

De Pro League en de KBVB hebben woord gehouden. Afgelopen week lieten ze weten dat ze in beroep zouden gaan tegen de rechtbank van eerste aanleg, die in het voordeel van Beerschot besliste. De reeksindeling van 1A en 1B mag er pas komen na een defintieve uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Een probleem voor de bond, want de reeksindeling en de kalender zijn al bekend. Maandag hebben de Pro League en de KBVB effectief derdenverzet aangetekend tegen de uitspraak. Dat meldt L'Avenir.

Volgens de twee partijen interpreteert Beerschot het befaamde artikel B2008.213 verkeerd. Ze zijn van oordeel dat het artikel enkel van toepassing op clubs uit vierde provinciale. Een nieuwe uitspraak kan mogelijk pas komen eind augustus, maar de KBVB heeft het arbitragehof een brief gestuurd met de wens om eerder een uitspraak te doen.

De Jupiler Pro League start normaal in het weekend van 26-28 juli. Die start komt momenteel niet in het gedrang. 

Poll

Denk je dat de competitie op tijd kan beginnen?

(724 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws