Tottenham klopt best eens aan bij Barcelona: 'Ideale opvolger voor Vertonghen'

Tottenham klopt best eens aan bij Barcelona: 'Ideale opvolger voor Vertonghen'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 15:36ma 15-07-2019 om 15:36

Na een seizoen zonder transfers is Tottenham Hotspur deze zomer weer in gang geschoten. De komende jaren zou de Londense topclub wel eens een metamorfose kunnen ondergaan. Zo wordt Toby Alderweireld zachtjes naar de uitgang begeleid en is Jan Vertonghen niet langer van de jongsten. Samuel Umtiti zou zijn droomopvolger zijn.

Dat is alvast wat Engels journalist Antony Martin schrijft in zijn column voor HITC. De inmiddels 32-jarige Vertonghen zal vroeg of laat vervangen moeten worden bij Tottenham. Umtiti van FC Barcelona is dan de beste kandidaat. Martin licht ook toe waarom hij dat vindt. Allereerst is Umtiti, net als Vertonghen, linksvoetig.

Dat is belangrijk, aangezien onder Mauricio Pocchetino ook de uitvoetballende kwaliteiten van een verdediger doorslaggevend zijn. Opbouwen van achteruit vormt immers de basis van zijn spelconcept. Bij Barcelona zijn de verdedigers natuurlijk gewend om het spel te herlanceren.

Martin is dan ook overtuigd: Tottenham zou deze zomer nog een move moeten maken om Umtiti in te lijven. Volgens HITC is de Franse wereldkampioen op te halen voor een bedrag van rond de 40 miljoen euro.

Poll

Wie is op dit moment de beste verdediger?

(186 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws