Wordt matchfixingszaak uit 2006 heropend na niet-degradatie voor KV Mechelen?

Wordt matchfixingszaak uit 2006 heropend na niet-degradatie voor KV Mechelen?

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 11:00ma 15-07-2019 om 11:00

Laatste update: maandag 15 juli 2019 om 11:29ma 15-07-2019 om 11:29

De uitspraak van het BAS, dat oordeelde dat KV Mechelen niet kan degraderen, zorgt voor onbegrip bij Vic Keersmaekers. De voormalig voorzitter van ASV Geel reageert verwonderd over de uitkomst. Zijn club moest in 2006 degraderen op basis van vermoedens.

Geel werd destijds gestraft voor een wedstrijd die zelfs nog afgewerkt moest worden. Bovendien beschikten de KBVB en het BAS toen over veel minder bewijslast dan in de zaak-KV Mechelen. Keersmaekers voelt zich dan ook oneerlijk behandeld, zo vertelt hij bij RTV.

"Daar zijn bestuursleden die, laat mij even oneerbiedig zijn, in 'den bak' hebben gezeten. Verbroedering Geel had persoonlijk en op clubniveau niks te maken met de situatie. En wij zijn weldegelijk gedegradeerd", hekelt de gewezen Geel-voorzitter de uitspraak van het BAS.

Toch heeft Keersmaekers niks tegen Malinwa. "Ondanks het feit dat ik KV Mechelen alle toekomst gun – onder meer Piet De Boer is daar – dus geen probleem voor ons. Wij hoeven ook niet te oordelen, maar ik vind het wel opmerkelijk wat nu gebeurt."

Nieuwe juridische stappen
Na de uitspraak destijds dagvaardde de Geel-voorzitter de Belgische voetbalbond, maar die strijd gaf hij na een paar jaar op. Nu overweegt Keersmaekers om die case te heropenen. "Ik heb mijn advocaat gecontacteerd om te zien of het nog zin heeft om die case terug te openen."

"Want als dit allemaal mag, denk ik dat Verbroedering Geel ten onrechte is moeten degraderen. En sindsdien is de club in een neerwaarste spiraal terecht gekomen, die ze volgens mij nooit te boven gaat komen", besluit de gewezen Geel-voorzitter.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zal dat zin hebben?

(631 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws