'Barcelona trekt plannen voor bezoekje aan De Ligt op laatste moment in'

'Barcelona trekt plannen voor bezoekje aan De Ligt op laatste moment in'

15-07-2019 08:38

FC Barcelona heeft een wanhoopspoging gedaan voor Matthijs de Ligt. Dat meldt El Mundo Deportivo. Voorzitter Josep Maria Bartomeu was van plan om een bliksembezoek aan Amsterdam te brengen, net als hij in januari deed voor Frenkie de Jong.

De trip van Bartomeu gaf De Jong het laatste zetje richting Barça, maar De Ligt bleek minder gevoelig voor het charme-offensief uit Barcelona. De Ajax-aanvoerder verwees door naar zijn zaakwaarnemer Mino Raiola toen hij lucht kreeg van de Barça-plannen.

Raiola stond niet onwelwillend tegenover nieuwe gesprekken, maar benadrukte dat praten alléén zin had als Barcelona wilde voldoen aan zijn financiële eisen. Dat bleek niet het geval. De Catalaanse grootmacht vond een jaarsalaris van tien miljoen euro netto te gortig, omdat het salarishuis dan op zijn kop zou komen te staan.

Bartomeu concludeerde vervolgens op het laatste moment dat een bliksembezoek aan Amsterdam dit keer geen zin had. Hij zou Raiola hebben bedankt voor het luisterende oor. De voorzitter van Barça heeft zijn collega's in Camp Nou inmiddels op de hoogte gesteld van de mislukte coup voor De Ligt.

Het is 99 procent zeker dat De Ligt komend seizoen voor Juventus speelt. De kampioen van Italië gaat de negentienjarige verdediger naar verwachting maandag of uiterlijk dinsdag presenteren. Ajax houdt naar verluidt 75 miljoen euro over aan de megadeal.