KAA Gent gaat met de billen bloot: Wat ik zag, maakt me ongerust

KAA Gent gaat met de billen bloot: "Wat ik zag, maakt me ongerust"

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 08:30ma 15-07-2019 om 08:30

KAA Gent ging zaterdag met de billen bloot tegen STVV: het werd 4-2. De defensie van KAA Gent maakte een slechte beurt, en dat baart ook coach Jess Thorup zorgen.

"Een paar uur voor de match had ik nog aangehaald dat de focus op het defensieve ons ertoe gebracht had dat we maar één tegendoelpunt slikten in vijf oefenwedstrijden", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "We hadden er voor dit seizoen een doel van gemaakt om als team beter te verdedigen. Wat ik tegen STVV zag, maakt me eerlijk gezegd wat ongerust."

Toch probeert Thorup ook het positieve te zien. "Anderzijds is het beter dat we nu zien dat we nog werk voor de boeg hebben. STVV was offensief goed, maar ze kwamen té makkelijk aan kansen. Ik zag simpele één-tegen-één-situaties, waarin we te makkelijk gedribbeld werden, maar bij momenten zetten wij de deur ook gewoon open voor hen. Dat was niet mooi om zien."

KAA Gent heeft ook een zware stage achter de rug, waardoor de spelers niet meer fris waren. "Ik wist dat de spelers door die inspanningen 5 tot 10% tekort zouden komen om hun beste niveau te halen. Maar dat is geen excuus, want je moet zorgen dat je organisatie zo staat dat je een match beter beheerst dan we hier deden. We stonden te vaak te ver van mekaar, spelers moesten individueel situaties oplossen waar we dat als team hadden moeten doen."

Poll

Gaat KAA Gent de top drie halen?

(633 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws