De Sart maakt controversiële transfer naar Antwerp: Dat zijn mijn zaken niet

De Sart maakt controversiële transfer naar Antwerp: "Dat zijn mijn zaken niet"

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 08:00ma 15-07-2019 om 08:00

Antwerp heeft Alexis De Sart gratis weggehaald bij STVV. De Limburgers zijn bijzonder kwaad, want volgens hun versie was De Sart helemaal niet transfervrij. De Sart ligt echter niet wakker van die situatie.

STVV stapt naar de rechtbank, want het maakt zich sterk dat het de optie van De Sart gelicht heeft. Bij het lichten van die optie kreeg De Sart echter geen loonsverhoging, wat wel in het contract stond. Zijn entourage beschouwde hem daarom als een vrije speler.

"Ik zal niet zeggen dat het helemaal achter me ligt, maar het zijn mijn zaken niet meer", aldus De Sart bij Gazet Van Antwerpen. "De nodige documenten zijn ondertekend. Van de voetbalbond mag ik in de eerste officiële wedstrijd van Antwerp gewoon aantreden."

De Sart vindt het wel spijtig dat hij zo moest vertrekken. "Of ik verschoten ben van de ophef? Ik begrijp de onvrede. De reactie van Sint-Truiden is héél normaal. Ook voor mij was het moeilijk om de club op deze manier te verlaten. Maar na drieënhalf jaar bij STVV, waarvan tweeënhalf jaar te hebben gespeeld, was het een logisch moment om de volgende stap te zetten. Ik wil me nu vooral focussen op wat komt met Antwerp. Over de rest ontfermen mijn advocaten zich."

Poll

Is De Sart een goeie aanwinst?

(314 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws