Hagi maakt meteen zijn debuut voor KRC Genk: Speler met veel capaciteiten

Hagi maakt meteen zijn debuut voor KRC Genk: "Speler met veel capaciteiten"

15-07-2019 07:00 Laatste update: 07:11
1

Racing Genk won zondag makkelijk van Lokomotiv Zagreb: het werd 3-0. Verrassend genoeg mocht Ianis Hagi meteen zijn debuut maken van coach Felice Mazzu.

Hagi had amper twee trainingen in de benen, maar kreeg toch al een dik kwartier om zich te bewijzen. "Hagi liet 's ochtends al zien dat hij kwaliteiten heeft. Ik heb zijn wedstrijden op het beloften-EK gevolgd en het is een speler met veel capaciteiten. Momenteel is hij nog wat moe van het reizen, maar we gaan met onze physical coaches bekijken hoe snel we hem helemaal klaar krijgen. Als dat nog niet meteen het geval is, dan staan er nog andere jongens klaar. Dat is geen probleem", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Met de transfer van Hagi is het huiswerk af, zo vindt Mazzu. "Er is goed gewerkt op stage en zo lang er geen spelers meer vertrekken, zijn we zeker niet dringend op zoek naar vers bloed. Mochten er toch nog jongens de club verlaten, dan zullen we met de directie bespreken wat er nog nodig is."

Mazzu kan dan ook bouwen op uitstekende fundamenten. "We trekken de lijn van Clement gewoon verder. De spelers kennen mekaar, de automatismen zijn er, dus zetten we de filosofie gewoon verder met respect voor de ideeën die ik er aan wil toevoegen."

No Poll