Hoefkens overtuigd: Opmars van Club Brugge is in mijn tijd begonnen

Hoefkens overtuigd: "Opmars van Club Brugge is in mijn tijd begonnen"

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 22:00zo 14-07-2019 om 22:00

Carl Hoefkens gaat dit seizoen Philippe Clement assisteren bij Club Brugge. Daar was hij van 2009 tot 2014 al actief als speler, een periode waarin Club geen enkele prijs won. Toch blikt hij niet ontevreden terug. 

"Ook toen was dit een topclub", legt hij uit in Het Laatste Nieuws. "Na tien jaar zonder titel speelden wij voor een vol huis. Welke andere ploeg zou daar ooit in slagen? De opmars is in mijn tijd begonnen... En ik ben blij dat ik ook mijn steentje heb bijgedragen. Dat geldt ook voor Vadis en Donk of eender wie."

Heel wat spelers uit die kern hebben nog een mooie carrière opgebouwd. "Als je het carrièreverloop van jongens van toen zoals Perisic ziet, dan is dat toch ook niet verkeerd. Vergeet niet dat we elk seizoen lang meestreden voor het kampioenschap. Alleen waren Anderlecht en Standard écht goeie ploegen tegen wie we de titel verloren."

Hoefkens ziet wel dat Club stappen vooruit heeft gezet. "Sindsdien is alles alleen maar professioneler geworden. Van de U8 tot de A-ploeg willen we eenzelfde stijl ontwikkelen. Niet alleen goeie voetballers, maar ook goeie mensen maken. Destijds bij Lierse is mijn jeugdcoördinator van toen, Marcel Vets, bepalend geweest voor mijn carrière. Hij was belangrijker dan Gerets of andere toptrainers... en 't zou de max zijn als ik dat ook kan zijn voor jonge gasten, die later uitgroeien tot echte toppers."

Poll

Wordt Hoefkens ooit T1 van Club?

(246 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws