Senegal naar finale van Afrika Cup dankzij owngoal van Gentenaar Bronn

14-07-2019 21:48 Laatste update: 21:55

Senegal heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Afrika Cup in Egypte. Tunesië moest na verlengingen het onderspit delven. Gentenaar Dylan Bronn heeft de wedstrijd beslist met een owngoal: 1-0.

Senegal was de beste ploeg tijdens de eerste 90 minuten, maar de troepen van sterspeler Sadio Mané konden hun kansen niet afwerken. Tunesië kreeg een kwartier voor tijd de uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar Ferjani Sassi miste een strafschop.

Senegal mocht nadien ook eens proberen vanop de stip, maar de poging van Henri Saivet werd gepakt. Tijdens de reguliere speeltijd werd niet gescoord, maar in de verlengingen gebeurde dat wel. De Tunesische doelman Mouez Hassen bokste de bal ongelukkig tegen het hoofd van zijn ploegmaat Bronn, waarna het leer in eigen doel verdween.

Senegal plaatst zich voor de tweede keer voor de finale van de Afrika Cup. Bij de 'Leeuwen van de Teranga' stonden Kalidou Koulibaly (ex-Genk), Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) en Krépin Diatta (Club Brugge) in de basiself. Bij Tunesië speelden behalve Bronn ook Youssef Msakni (Eupen) en Anice Badri (ex-Moeskroen).

Volgende vrijdag gaat Senegal op zoek naar zijn eerste titel. De tegenstander wordt Nigeria of Algerije, die zondagavond nog tegenover elkaar staan in de tweede halve finale.