'Ze zeggen dat niemand Van Dijk voorbij dribbelde, maar ik passeerde hem'

'Ze zeggen dat niemand Van Dijk voorbij dribbelde, maar ik passeerde hem'

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 16:02zo 14-07-2019 om 16:02

Lucas Moura is onder de indruk van Virgil van Dijk, maar hij plaatst vraagtekens bij een statistiek van de Nederlander van Liverpool. Van Dijk werd als enige verdediger in alle grote competities van Europa geen enkele keer voorbij gedribbeld het afgelopen seizoen.

"Die statistiek, ik weet niet of het klopt", stelt de Braziliaanse aanvaller van Tottenham Hotspur in gesprek met Desimpedidos. "Ze zeggen dat niemand hem voorbij heeft gedribbeld sinds ik weet niet hoe lang. Maar als een speler je voorbij is, is het al een dribbel. Sommige spelers moeten hem toch gepasseerd hebben. Ik weet dat ik scoorde tegen Liverpool, dus ik passeerde hem."

Moura is hoe dan ook onder de indruk van de Oranje-aanvoerder. "Hij is goed. Hij is twee meter lang en past perfect bij Liverpool. Hij is geweldig." Toch wil de Braziliaan niet zo ver gaan Van Dijk als beste verdediger ter wereld te bestempelen. "In de wereld… Er zijn heel veel verdedigers. Maar gezien het afgelopen seizoen, hoort hij bij de beste drie."

Moura verloor op 1 juni de Champions League-finale met Tottenham van Liverpool. The Reds waren met 2-0 te sterk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws