Joos ziet KV Mechelen 'verliezen': 'Schuld bekennen was enige juiste stap'

Joos ziet KV Mechelen 'verliezen': 'Schuld bekennen was enige juiste stap'

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 14:00zo 14-07-2019 om 14:00

KV Mechelen blijft (voorlopig) dan toch in Eerste Klasse A. Na een beslissing van het BAS mag het zich opmaken voor minstens één seizoen in 1A. Bij Mechelen viert men feest, al vraagt Filip Joos of dat wel zo'n goed idee is.

Dankzij het Bondsreglement, dat stelt dat de vervaldatum voor omkoping op 15 juni ligt, kan KV Mechelen zich voorlopig opmaken op een seizoen in Eerste Klasse A. Toch is volgens Joos KV Mechelen op lange termijn de verliezer van die uitspraak en de strijd tegen de degradatie via de rechtbank. 

'KV Mechelen heeft voor de rechtbank gewonnen, maar het imago van de club heeft een stevige deuk gekregen', schrijft Joos in zijn column in De Standaard. Dat KV Mechelen er alles aan deed om niet te degraderen door o.a. naar de rechtbank te stappen, deed de reputatie van KV Mechelen volgens hem geen goed.

Applaus van iedereen
'Ze had kunnen herbeginnen in tweede klasse, en met die hondstrouwe supportersschare opnieuw vol voor de titel kunnen gaan, ondanks de strafpunten. Opnieuw een louteringsberg om te beklimmen, op weg naar het paradijs van 1A. Ze had applaus gekregen op alle banken', aldus Joos.

'Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat dat de oplossing was die Mark Uytterhoeven voorstond. En dat hij daarom al een hele poos zwijgt in alle talen – niet meteen zijn natuurlijke gedrag. Zijn stilte is er een van smart: zijn erfenis van 2002-2003, de ziel van de club, is besmeurd. Schuld bekennen en straf aanvaarden was de enige juiste stap geweest om die ziel weer helemaal geel en rood te wassen', besluit Joos.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Joos gelijk?

(858 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws