OFFICIEEL: Ojo (ex-Beerschot en Antwerp) kiest voor avontuur bij Schotse subtopper

OFFICIEEL: Ojo (ex-Beerschot en Antwerp) kiest voor avontuur bij Schotse subtopper

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 10:34zo 14-07-2019 om 10:34

Laatste update: maandag 15 juli 2019 om 19:45ma 15-07-2019 om 19:45

Vergeten Belg Funso Ojo heeft een nieuwe uitdaging beet. De BCC meldt dat de middenvelder naar het Schotse Aberdeen trekt.

Scunthorpe United kreeg twee aanbiedingen binnen voor Ojo, maar het is Aberdeen die aan het langste eind trekt. De andere club was Hibernian. Naar verluidt betaalt Aberdeen zo’n 140.000 euro voor Ojo.

In het verleden speelde de middenvelder bij Antwerp en Beerschot waarna hij vervolgens naar Nederland trok en uitkwam voor FC Dordrecht en Willem II. Ojo ging al op jonge leeftijd naar PSV, maar kon daar nooit echt doorbreken.

Afgelopen seizoen speelde de 27-jarige middenvelder 39 wedstrijden in de League One, de derde afdeling in Engeland, voor Scunthorpe United. Daarin scoorde hij één keer. Nu trekt Ojo aldus naar het Schotse Aberdeen.

Update 15/07, 19.40: Ojo is officieel speler van Aberdeen. Onze 27-jarige landgenoot ondertekende een driejarig contract, zo meldt zijn nieuwe werkgever. Ojo is direct speelgerecht voor de tweede voorronde van de Europa League, waarin de Schotse subtopper het opneemt tegen RoPS Rovaniemi uit Finland.

Trainer Derek McInness is in de wolken met de komst van Ojo: "Hij zal een sleutelrol vervullen in mijn team. Funso is een zeer getalenteerde speler en ik ben blij dat hij voor Aberdeen FC gekozen heeft. Hij is net zo enthousiast als ons over de samenwerking en heeft geeft ons veel voldoening dat hij onze club ziet als het beste platform voor zijn toekomst", aldus McInnes.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws