Extra beer van 35 miljoen euro op de weg voor terugkeer van Neymar bij Barcelona

Extra beer van 35 miljoen euro op de weg voor terugkeer van Neymar bij Barcelona

14-07-2019 09:17
7

Een extra obstakel voor Neymar om terug te keren bij FC Barcelona: de Spaanse fiscus eist 35 miljoen euro van de Braziliaan. Hij is na onder meer Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de volgende die op de radar van de fiscus is verschenen, meldt El Mundo Deportivo.

Neymar speelde vier jaar voor de Catalanen, voordat hij in 2017 voor 222 miljoen euro de overstap maakte naar Paris Saint-Germain. Zowel in zijn vier jaar in Spanje als bij die recordtransfer zouden fouten zijn gemaakt, aldus MD. Ook het nieuwe contract dat de aanvaller in 2016 nog tekende bij Barça ligt onder de loep. Daarin werd namelijk een loyaliteitsbonus opgenomen.

Sinds 2017 woonde Neymar meer dan 183 dagen in Barcelona, waardoor hij zijn volledige inkomen als belastingplichtige in Spanje had moeten opgeven. Overigens was de Spaanse kampioen van mening dat het restant van die bonus niet meer uitbetaald hoefde te worden na de transfer naar PSG. Neymar was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter. De fiscus bekijkt alle documenten van die zaak, net als de contracten van Neymar bij de Franse grootmacht.

Zodra het onderzoek is afgerond kan Neymar dus een claim van 35 miljoen euro verwachten. Daar blijft het niet bij. Ook in Brazilië loopt een belastingzaak tegen de 27-jarige ster, wiens overstap van Santos naar Barcelona niet juist zou zijn opgegeven. Inmiddels zijn meerdere bezittingen ter waarde van zestien miljoen bevroren.

No Poll