Anderlecht geniet van Kompany: Op twee niveaus hoger dan Vanhaezebrouck

Anderlecht geniet van Kompany: "Op twee niveaus hoger dan Vanhaezebrouck"

Gepubliceerd: zaterdag 13 juli 2019 om 21:30za 13-07-2019 om 21:30

RSC Anderlecht wil onder Vincent Kompany weer successen beleven. Die successen hoopte het met Hein Vanhaezebrouck te beleven, al liep die samenwerking af op een sisser. Albert Sambi-Lokonga gelooft rotsvast in zijn nieuwe ploegmaat/coach.

De speler-trainer Kompany vraagt veel van zijn spelers, maar volgens Sambi-Lokonga is dat ook de juiste manier van werken. De jonge middenvelder is enorm onder de indruk. "Natuurlijk ben ik fan van mooi voetbal. Kompany wil ons laten voetballen zoals Manchester City. Iedereen moet perfect weten wat van hem verwacht wordt", zegt hij in La Dernière Heure.

Ook Vanhaezebrouck vroeg veel van zijn spelers. Vooral op tactisch vlak. "Geloof het of niet, maar  Kompany staat op dat vlak twee niveaus hoger. Alles is tot op de millimeter berekend. Dat heb ik nog nooit gezien", zegt de middenvelder.

"Vanaf de pass van de doelman is het afgesproken wie wat moet doen. Kompany praat zelden over Guardiola, maar het is duidelijk dat hij veel van hem heeft opgepikt", aldus Sambi-Lokonga.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws