Engels heeft droomtransfer bijna beet, Reims-voorzitter bevestigt vertrek

Engels heeft droomtransfer bijna beet, Reims-voorzitter bevestigt vertrek

13-07-2019 17:16 Laatste update: 17:35

Het is nog maar een kwestie van tijd eer Björn Engels officieel wordt voorgesteld bij Aston Villa. Zijn club Stade Reims laat de verdediger - met tegenzin - vertrekken richting Engeland.

Dat geeft Jean-Pierre Caillot, voorzitter van Reims, aan tegenover L'Equipe. "We hadden bij de komst van Engels een akkoord met hem dat we niet moeilijk zouden doen bij een bod van een Engelse club, aangezien zijn vrouw afkomstig is uit Liverpool. We zijn niet blij om zo'n goede speler te verliezen, maar we houden ons aan onze belofte", aldus Caillot.

Zo komt de Engelse droom van Engels dan toch uit. In het verleden stond de verdediger in de belangstelling van Burnley, maar die club bereikte geen akkoord met Club Brugge. Na een omzwerving bij het Griekse Olympiakos belandde Engels bij Stade Reims, waar hij indruk maakte op Aston Villa.

De Engelse club betaalt naar verluidt een som van rond de acht miljoen euro voor de ex-speler van Club Brugge. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot tien miljoen euro. Bij Aston Villa heeft men met Wesley Moraes ook een ex-ploegmaat van Engels in huis gehaald.