UPDATE: Na actie van de Pro League tekent de KBVB derdenverzet aan

UPDATE: Na actie van de Pro League tekent de KBVB derdenverzet aan

Gepubliceerd: zaterdag 13 juli 2019 om 12:17za 13-07-2019 om 12:17

Laatste update: zaterdag 13 juli 2019 om 20:46za 13-07-2019 om 20:46

K. Beerschot VA. zette dit weekend de start van de competities in Eerste Klasse A en Eerste Klasse B serieus op de helling. Een Brusselse rechtbank aanvaardde de klacht van de Ratten: vooraleer het BAS een definitieve uitspraak doet over de rol van KV Mechelen in het dossier 'Propere Handen', kan de reeksindeling niet gemaakt worden.

Concreet betekent dat dat 1A noch 1B van start kunnen gaan voor het BAS haar oordeel velt. De Pro League, organisator van die competities, reageert nu met een persbericht. 'De Pro League nam kennis van de beschikking van het kortgeding, uitgesproken ten gevolge van het eenzijdig verzoekschrift ingediend door Beerschot VA', staat te lezen op haar website.

'De Raad van Bestuur en het management van de Pro League bestuderen de te nemen maatregelen die de goede organisatie van haar competities verzekeren. In de loop van de komende week volgt verdere communicatie. Tot dan zal de Pro League zich van elke commentaar op het dossier onthouden', klinkt het nog. Eerder reageerde KV Mechelen al zelfverzekerd op de aanval van Beerschot.

Update 13/07, 16.50: De Po League heeft snel actie ondernomen na de uitspraak van de voorzitter van de Brusselse rechtbank. Zo bevestigde het voetbalorgaan tegenover Het Laatste Nieuws dat de Pro League in beroep gaat tegen de uitspraak. De Pro League geeft onder andere aan dat het zijn standpunt niet kon verdedigen. 

De competitie zou alvast zoals gepland kunnen doorgaan. Het beroep van de Pro League werkt namelijk opschortend.

Update 13/07, 20.30: De KBVB gaat de Pro League achterna. De Belgische voetbalbond is het niet eens met de uitspraak van de rechtbank in eerste aanleg, die Beerschot gelijk gaf. De KBVB tekent daarom derdenverzet aan. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De start van de competitie komt niet in gevaar. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zal de competitie op de geplande datum kunnen starten?

(925 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws