Trots Genk: Niet beter bij Europese topclub, Ianis wil het stap voor stap doen

Trots Genk: "Niet beter bij Europese topclub, Ianis wil het stap voor stap doen"

Gepubliceerd: zaterdag 13 juli 2019 om 12:00za 13-07-2019 om 12:00

Apetrots zijn ze bij KRC Genk. De landskampioen slaagde erin om Ianis Hagi in te lijven, terwijl zowat de halve Europese top achter de Roemeense sensatie aanholde. Technisch directeur Dimitri de Condé legt uit hoe Genk wist te triomferen.

"De speler zelf had zijn zinnen op ons gezet, zijn papa steunt hem daar in, hij vindt het de juiste keuze", verwijst de Condé bij Het Laatste Nieuws ook naar de rol van de legendarische Gheorghe Hagi. "Ianis is een jongen die heel goed weet wat hij wil, een verstandige gast met veel zelfbesef. Het financiële heeft bij hem niet de doorslag gegeven."

"Hij redeneert dat het niet beter is om naar een Europese topclub te gaan om daar het risico te lopen dat hij wordt verhuurd. Ianis wil het stap voor stap doen", legt de Condé uit. "We hebben daar geweldige gesprekken over gehad."

Er kon ook een compliment af voor zijn oude club. "Het is ook het verhaal dat Viitorul uitdraagt, het is hun filosofie. Ontwikkelen, ontwikkelen, ontwikkelen", weet de Condé. "Hoe ik hen overtuigd heb? Natuurlijk is er de combinatie landskampioen en Champions League - dat ís belangrijk. Maar onze manier van voetballen is cruciaal en heeft evenzeer de doorslag gegeven."

Poll

Hoe beoordeel jij de transferzomer van Genk tot dusver?

(537 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws