'Engels ziet droom uitkomen, transfer naar Aston Villa is op details na rond'

'Engels ziet droom uitkomen, transfer naar Aston Villa is op details na rond'

13-07-2019 09:00
4

Bjorn Engels gaat de zestiende Belg in de Premier League worden. Het Laatste Nieuws schrijft in de zaterdageditie dat de transfer naar Aston Villa op enkele details na rond is.

Aston Villa en Stade de Reims zouden elkaar na een bod van circa tien miljoen euro de hand hebben geschud. Het Franse Reims huurde Engels het voorbije seizoen van Olympiakos Piraeus, waarna voor vier miljoen euro een optie tot koop werd gelicht bij de Grieken. Engels sprak destijds wel af dat Reims mee zou werken aan een droomtransfer indien een Engelse club voor hem aan zou kloppen.

Dankzij promovendus Aston Villa ziet de 24-jarige Engels zijn droom werkelijkheid worden. De voormalige sterkhouder van Club Brugge mag daar vooral Villa-trainer Dean Smith dankbaar voor zijn. Smith is zeer gecharmeerd van onze landgenoot en probeerde Engels in 2018 al tevergeefs naar tweedeklasser Brentford FC te halen. Smith zette door en heeft ditmaal beet.

Club Brugge profiteert weer
Als de deal wordt afgerond, passeren The Villans de grens van 100 miljoen tijdens deze mercato. Club Brugge profiteert flink mee van die koopzucht. Zo ontving Blauw-Zwart een recordsom van 25 miljoen Wesley Moraes, ex-ploegmaat van Engels. Club Brugge krijgt voor Engels dan weer een opleidings- en solidariteitsvergoeding mee, al is nog niet duidelijk hoeveel Blauw-Zwart exact ontvangt.