De Condé fier na komst Hagi: Dit geeft ons internationale uitstraling

De Condé fier na komst Hagi: "Dit geeft ons internationale uitstraling"

13-07-2019 08:33
10

Racing Genk kon vrijdag de komst van de Roemeense sensatie Ianis Hagi wereldkundig maken. Tal van Europese (top)clubs aasden op de handtekening van de spelmaker, maar Hagi zette zijn zinnen op een transfer van Genk. Sportief directeur Dimitri De Condé is fier op zijn laatste deal.

"We mogen blij zijn dat we Hagi konden halen. Dit geeft Racing Genk internationale uitstraling", laat De Condé weten in Het Laatste Nieuws. De Condé vervolgt: "Hoe snel het op het veld klikt, weet je niet op voorhand, maar... Ach, dat mensen zoals Gheorghe Hagi (Roemeens icoon en papa van, nvdr.) en Gheorghe Popescu (ex-FC Barcelona) - spelers waar ik naar opkeek, mijn idolen destijds - complimenten geven over de werking van de club: daar mogen we écht fier op zijn."

De Condé kijkt al uit naar de ontwikkeling van Hagi junior. "Hij is een ouderwetse spelverdeler, een pure '10'. Alleen groeien zulke spelers op door uit het duel te blijven, ze zoeken de ruimtes op. In duel gaan, doen ze niet graag, daar moet hij nog sterker in worden", ziet de succesvolle beleidsbepaler al een verbeterpunt.