UPDATE: Vermaelen blijft twijfelen, maar Kompany en Anderlecht moeten niet hopen

UPDATE: Vermaelen blijft twijfelen, maar Kompany en Anderlecht moeten niet hopen

13-07-2019 07:38 Laatste update: 16:40
8

Thomas Vermaelen zit sinds 1 juli zonder club, nadat zijn aflopende verbintenis bij FC Barcelona niet werd verlengd. Lang hoeft onze landgenoot niet werkloos te zijn, want volgens La Dernière Heure is Vermaelen vergevorderd met Al Arabi uit Qatar.

De Waalse krant schrijft dat Vermaelen en Al Arabi, de club die Hamdi Harbaoui aantrok, tot een persoonlijk akkoord zijn gekomen. Naar verluidt kan de 33-jarige Vermaelen er voor één seizoen tekenen, met de optie tot een extra jaar. De deal is echter nog niet beklonken. Vermaelen zou twijfelen of Qatar wel de juiste stap voor hem is. Zo is Vermaelen zich ervan bewust dat een keuze voor Al Arabi zijn toekomst bij de Rode Duivels in gevaar kan brengen.

Vermaelen hoopt er in 2020 nog bij te zijn op het EK en in dat opzicht zou een transfer naar het Midden-Oosten niet in het ideale plaatje passen. Mits fit werd hij altijd opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez, maar het is de vraag of dat zo blijft als hij in de zwakke Qatarese competitie gaat spelen.

De ervaren centrumverdediger zou dus andere opties af willen wachten, voordat hij een keuze maakt. Vermaelen kan ook rekenen op belangstelling van het Amerikaanse New England Revolution en Shandon Luneng, de Chinese werkgever van Marouane Fellaini.

Update 13/07, 16.40: Volgens Voetbal International blijft Vermaelen de kat nog even uit de boom kijken. De Rode Duivel hoopt nog altijd stiekem op een club uit de Premier League. Zijn vrouw Polly Parsons komt immers uit Engeland. 'Één ding is zeker: Vermaelen heeft het Anderlecht van speler/trainer Vincent Kompany al afgewezen', schrijft VI nog.