Het Kompany-effect bij Anderlecht: 'Boost op verkoop van seizoenskaarten'

Het Kompany-effect bij Anderlecht: 'Boost op verkoop van seizoenskaarten'

13-07-2019 07:03
17

Het is afwachten welk effect de komst van Vincent Kompany op sportief vlak heeft, maar op commercieel vlak kreeg Anderlecht alvast een boost. Anderlecht hoopt zelfs meer abonnementen dan vorig seizoen te verkopen.

Het Nieuwsblad weet zaterdag te melden dat Anderlecht voorlopig 11.900 abonnementen aan de man heeft weten te brengen. Hoewel dat betekent dat er nog altijd 4.100 te koop zijn, nadert paars-wit de 13.000 van 2018/19. Na het het rampseizoen verwacht niemand de 16.000 te halen, maar in het Lotto Park hoopt men wel boven de 13.000 uit te komen.

Vincent Kompany draagt daar zeker aan bij. Sinds de aanstelling van Kompany kreeg de verkoop een serieuze impuls. Volgens de krant verwacht Anderlecht door het aantrekken van Michel Vlap en Samir Nasri zondag tijdens de fandag nog een opleving.

Ook als het gaat om de verkoop van het nieuwe Joma-tenue. Vanaf nu kunnen ook shirts met Nasri en rugnummer 14 aangeschaft worden. Truitjes van Kompany vliegen ondertussen over de toonbank. Het zou zwoegen zijn om steeds voorraad te hebben.