Oefenmatchen 13 juli: Mechelen speelt gelijk, nieuwkomers tonen zich bij Essevee

13-07-2019 09:00 Laatste update: 21:06
2

De Belgische eersteklassers zijn bezig aan hun voorbereiding om het seizoen 2019 – 2020. Daar horen de nodige oefenwedstrijden bij. VoetbalPrimeur.be brengt je elke dag een overzicht van de oefenmatchen, de opstellingen, de resultaten en de nodige wedstrijdverslagen.

Onze eersteklassers zijn met een tiental affiches behoorlijk actief op deze zaterdag. Met Sint-Truiden - KAA Gent en KV Oostende - Royal Excel Moeskroen nemen een paar ploegen al een voorproefje op wat komt in de Jupiler Pro League. Verder valt de stevige kluif van Anderlecht op. Paars-wit oefent achter gesloten deuren tegen AZ Alkmaar. De nummer vier van Nederland waste recent nog de oren van Club Brugge (5-2).

Standard speelt vanaf 17u30 in Seraing haar galamatch tegen Racing Strasbourg, de Franse eersteklasser die in 2018/19 de Coupe de la Ligue aan de erelijst toevoegde. In de persoon van Matz Sels (ex-KAA Gent) staat daar ook een bekend gezicht onder contract.

Overzicht oefenmatchen 13 juli:
11u: Oud-Heverlee Leuven - Waasland-Beveren: 0-2 (doelpunten Heymans en Din Sula)

12u: AZ Alkmaar (Ned) 2 - 0 Anderlecht

14u: KF Uerdingen 05 (Dui) 1 – 2 Charleroi
Charleroi heeft haar oefenwedstrijd tegen de Duitse derdeklasser weten winnen. Het werd 1-2 voor de ploeg van Karim Belhocine, dat lange tijd met amper tien man moest spelen. Na zo'n dertig minuten voetballen kreeg Diandy een tweede gele en dus rode kaart.

Het openingsdoelpunt werd door Charleroi voor rust gescoord door Niane. Bedia verdubbelde na rust de score. Uerdingen zorgde uiteindelijk voor de 1-2 eindstand.

16u: NAC Breda (Ned) – KV Kortrijk
De eerste helft was duidelijk voor de Nederlanders, die de meeste kansen kregen. Bruzzese kon de nul echter tot de nul houden. Yves Vanderhaeghe koos ook na de rust voor dezelfde elf, die geleidelijk aan meer in de wedstrijd kwamen.

Het eerste doelpunt kwam toch via een voet van NAC Breda. Niet veel later werd de gelijkmaker gescoord door Toualy. Die gelijke stand bleef niet lang staan na een rode kaart voor Bruzzese en een strafschop voor NAC. De ingevallen Deman kon de 2-1 niet uit doel houden.

Eerste helft: Bruzzese, Hines-Ike, Kagelmacher, Azouni, Rougeaux, Kage, Stojanovic, Lepoint, D’Haene, Ezekiel, Van Den Bossche
Na 60 minuten: Bruzzese, Mujakic, Toualy, Kovacevic, Van Der Bruggen, De Sart, Golubovic, Batsula, Camara, Ajagun, Bendianishvili

16u: Bayer Leverkusen (Dui) 3-4 KAS Eupen
Tegen de Duitsers kwam KAS Eupen maar liefst 3-0 achter, maar de Panda's kwamen geweldig terug en scoorden nog vier keer.

Opstelling KAS Eupen: Van Crombrugge, Molina, Marreh, Chiampichetti, Laurent, Keita, Magnee, Toyokawa, Blondelle, Gnala en Lapena

17u: Standard 0-2 Racing Strasbourg (Fra)

17u: Sint-Truiden 4-2 KAA Gent

17u: Royal Antwerp FC (0-0) Valenciennes (Fra)

18u30: Cercle Brugge – RC Lens (Fra) (nog geen info beschikbaar)

19u: KV Oostende 0-4 Royal Excel Moeskroen
Via twee goals van Olinga kwam Moeskroen op een dubbele voorsprong. Nadien waren Frantzdy en Spahiu voor Moeskroen nog aan het feest.

Opstelling KV Oostende: Butez, Dussenne, De Medina, Olinga, Osabutey, Mohamed, Boya, Hocko, Campins, Allagui & Godeau
Opstelling Moeskroen: Butez, Dussenne, De Medina, Olinga, Osabutey, Mohamed, Boya, Hocko, Campins, Allagui, Godeau

19u: Zulte Waregem 2 – 2 KSC Lokeren
Zulte Waregem en Lokeren moeten de spreekwoordelijke punten delen na een interessante pot voetbal. Bij Essevee toonden de nieuwelingen zich. Dat zorgde na 36 minuten voetballen al voor een 2-0 voorsprong. Oberlin scoorde eerste via strafschop, een tiental minuten later verdubbelde hij de score met een sublieme halve volley.

Lang kon Essevee de nul niet meer houden. Enkele minuten later maakte Cevallos er 2-1 van. In een kansenarme tweede helft lukte Hajric uiteindelijk nog de 2-2.

Zulte Waregem: Bostyn, Walsh (85’ Pletinckx), Humphreys (66’ Heylen), De fauw (80’ Timotheou), Kainourgios (85’ Bambi) ; Seck (80’ Marcq), Govea (66’ Tardieu), Bjørdal (77’ Soisalo); De Pauw (85’ Zahou), Oberlin (77’ Van Hecke), Zarandia (66’ De Smet)

19u: sc Heerenveen (Ned) 2 – 2 KV Mechelen