Hagi kan in voetsporen van Standard-speler treden: Dat moet hij ook kunnen

Hagi kan in voetsporen van Standard-speler treden: "Dat moet hij ook kunnen"

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 22:45vr 12-07-2019 om 22:45

KRC Genk heeft voor een stunt gezorgd door Ianis Hagi te strikken. Hij moet komend seizoen voor de beslissende passes zorgen. In Roemenië staat hij hoog aangeschreven, weet ook sportjournalist Razvan Lutac.

"Hij is een echte nummer tien", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws. "Hij is perfect tweevoetig en nam zowel bij Viitorul als bij de Roemeense nationale beloftenploeg alle standaardsituaties voor zijn rekening. In de voorrondes tegen Bosnië scoorde hij zelfs rechtstreeks vanuit een hoekschop. Geen lucky goal, maar bewust getrapt."

De naam van vader Gheorghe Hagi heeft hem zeker niet geolpen, aldus Lutac. "In Roemenië heb je twee soorten meningen over Ianis Hagi. Er zijn mensen die hem altijd zullen vergelijken met zijn vader. Zij zullen altijd kritiek hebben op Ianis omdat hij nooit zo goed zal worden als Gheorghe. En dan heb je de mensen die aanvaarden dat er in Roemenië niemand zo goed kan zijn als Hagi senior. Zij beoordelen Ianis op zijn voetballende kwaliteiten en niet op zijn achternaam."

Lutac denkt dat Hagi de juiste keuze heeft gemaakt. "Volgens mij is de overstap naar Genk de beste keuze voor hem. Beter dan naar een Roemeense topclub te gaan bijvoorbeeld, daar zou de druk opnieuw te groot zijn. Jonge Roemeense spelers zijn niet klaar om naar Spanje, Italië of Engeland te gaan. Razvan Marin is wat dat betreft het beste voorbeeld. Hij ging naar Standard en maakt nu een mooie transfer naar Ajax. Ianis Hagi moet via Racing Genk in staat zijn om hetzelfde te doen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Hagi een goede aanwinst?

(1994 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws