Beerschot vraagt BAS om rechtvaardigheid en vertrouwt op artikel B2008.213

Beerschot vraagt BAS om rechtvaardigheid en vertrouwt op artikel B2008.213

12-07-2019 21:00 Laatste update: 13-07-2019 09:15
69

Beerschot Wilrijk wil dit seizoen absoluut in 1A spelen. Het put daarom alle middelen uit en wil zelfs dat de UEFA ingrijpt. Nu hebben de Ratten alvast een slag gewonnen.

De voorzitter van de Brusselse rechtbank geeft namelijk gehoor aan het verzoekschrift dat Beerschot heeft ingediend. Dat kan grote gevolgen hebben voor het verloop van de competitie.

"De competitie in 1A en 1B mag nog niet starten, vooraleer het Belgische Arbirtragehof voor de Sport (BAS) een definitieve uitspraak heeft gedaan over KV Mechelen", deelt de club zelf het vonnis mee. 

De competitie moet al starten binnen twee weken, maar dat wordt nu opnieuw onzeker. Het BAS heeft al beslist dat KV Mechelen niet mag degraderen omdat het verzoek te laat werd ingediend, maar dat betekent niet dat het wordt vrijgesproken. Gehoopt wordt dat het BAS volgende week oordeelt over de straf voor KVM, maar dat is lang niet zeker.

Update 13/07, 09,15: Beerschot-Wilrijk eist via het BAS gerechtigheid. Beerschot is ervan overtuigd dat het op basis van de reglementen recht heeft op een plaats in 1A. De Kielse Ratten geven op hun website meer tekst en uitleg.

Met name artikel B2008.213 is erg belangrijk. Dat stelt: 'De degradatie moet in elk geval effectief plaatsvinden. Indien dit niet mogelijk is, moet, in plaats van de degradatie, beslist worden dat deze club gedurende een seizoen inactief moet blijven met haar eerste ploeg(en) ofwel moet deelnemen aan een kampioenschap van reserven op provinciaal vlak.' Degradatie of inactiviteit, in beide gevallen wordt de plaats van KV Mechelen overgenomen door Beerschot-Wilrijk.