Govea over zijn vertrek bij Antwerp: Op het einde kwam er een njet

Govea over zijn vertrek bij Antwerp: "Op het einde kwam er een njet"

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 20:00vr 12-07-2019 om 20:00

Zulte Waregem heeft met Omar Govea een opvallende aanwinst binnen. De Mexicaan verdedigde vorig seizoen nog de kleuren van Antwerp, maar stort zich nu in een nieuw Belgische avontuur.

In Gazet Van Antwerpen geeft hij meer uitleg bij die keuze. "Ik had een gesprek met coach Francky Dury en hij overtuigde mij met het project, de plannen en de ambitie van de club. ­Dury staat erom bekend jonge spelers ­beter te maken. Het mooiste voorbeeld is de evolutie die Theo Bongonda vorig ­seizoen heeft doorgemaakt."

Even leek het erop dat Govea ook dit seizoen bij Antwerp ging spelen. "Die mogelijkheid was er. Ik wilde ook wel blijven, maar op het einde kwam er plots een njet (bij Antwerp klinkt het dat hij zelf een kans liet liggen om te tekenen en nadien te lang ­talmde, red.). Jammer dat ik Europees voetbal moet missen. Dat is een van mijn grootste ­dromen. Maar ik moest een ­andere club kiezen om me verder te ontwikkelen."

Toch vindt hij niet dat hij een verloren seizoen achter de rug heeft. "Het was moeilijk. In mijn eerste wedstrijd keek ik tegen een rode kaart aan en dan was ik voor een langere tijd out door een blessure. Ik weiger het een slecht ­seizoen te noemen. Wanneer ik mijn kans kreeg, heb ik altijd geprobeerd om te ­antwoorden met de voeten. Ik hou nu eenmaal van uitdagingen.”

Poll

Is Govea een goeie transfer voor ZW?

(270 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws