'Deschacht gaat gesprek aan met club uit de Eerste Amateurklasse'

'Deschacht gaat gesprek aan met club uit de Eerste Amateurklasse'

12-07-2019 19:00
2

Olivier Deschacht denkt op zijn 38e nog niet aan stoppen. Deschacht wil graag nog een jaar door, maar nadat zijn contract bij Lokeren niet verlengd zit de ex-Rode Duivel zonder club. KMSK Deinze is de volgende ploeg die een concrete poging voor Deschacht waagt, zo weet Het Nieuwsblad.

Deschacht had de afgelopen periode tot tweemaal toe een gesprek met Oud-Heverlee Leuven, maar de gewezen Anderlecht-verdediger legde het aanbod van de club uit 1B naast zich neer. Naar verluidt had dit een praktische reden. Deschacht zou tussen het Gentse en Leuven teveel files hebben gevreesd.

De routinier had ook een aanbod van KV Kortrijk op zak. Deschacht kon bij de Veekaa aan de slag als rechterhand van hoofdcoach Yves Vanderhaeghe. Zoals gezegd wil Deschacht echter zeker nog een jaar voetballen.

Het Nieuwsblad meldt dat Deinza haar kans ruikt en voor volgende week een gesprek met Deschacht heeft gepland. Deinze is dicht bij de deur, dus in die optiek zou de ploeg uit de Eerste Amateurklasse een mogelijkheid zijn. Het is alleen de vraag of Deinze ook de noodzakelijke financiële inspanning kan doen.