Oefenmatchen 12 juli: Remise KV Kortrijk, KV Mechelen verliest van Nederlanders

12-07-2019 18:20 Laatste update: 21:13
1

De Belgische eersteklassers zijn bezig aan hun voorbereiding om het seizoen 2019 – 2020. Daar horen de nodige oefenwedstrijden bij. VoetbalPrimeur.be brengt je elke dag een overzicht van de oefenmatchen, de opstellingen, de resultaten en de nodige wedstrijdverslagen.

14u: ADO Den Haag (Ned) - KV Kortrijk 0-0
KV Kortrijk is momenteel op stage in Nederland. Bij onze noorderburen speelde het een vriendschappelijke partij tegen ADO Den Haag, de nummer negen van het voorbije Eredivisie-seizoen. Achter gesloten deuren moest Kortrijk genoegen nemen met een brilstand: 0-0. Yani Van Den Bossche (naast) en Aaron Balcaen (redding keeper) waren namens de Veekaa dreigend, maar het was ADO dat over negentig minuten meer aanspraak maakte op een zege.

16u: RKC Waalwijk (Ned) – KV Mechelen 3-1
Net als Kortrijk heeft KV Mechelen haar tenten in Nederland. Twee dagen na het verlossende nieuws van het BAS verliep het duel tegen de Nederlandse promovendus RKC Waalwijk minder goed. Malinwa kwam binnen het kwartier op achterstand en zag de marge in de eerste vijftien minuten na rust naar drie goals groeien. Pas in de voorlaatste minuut kon Gaétan Bosiers op aangeven van Igor De Camarga nog een eretreffer op het scorebord zetten.

19u: Club Brugge – NK Lokomotiva Zagreb (Kro) 1-1