Afrika Cup zet Club Brugge en KAA Gent nog een stevige hak

Afrika Cup zet Club Brugge en KAA Gent nog een stevige hak

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 15:33vr 12-07-2019 om 15:33

Laatste update: vrijdag 12 juli 2019 om 15:34vr 12-07-2019 om 15:34

Het einde van de Afrika Cup is stilaan in zich. De eindwinnaar van het toernooi wordt nog beslist uit de vier overgebleven landen: Senegal, Tunesië, Algerije en Nigeria. Dat Senegal en Tunesië het zo ver schopten, is ook slecht nieuws voor Club Brugge en KAA Gent.

Met Krépin Diatta (Senegal) en Dylann Bronn (Tunesië) lopen er namelijk twee belangrijke spelers van beide clubs rond op het toernooi. Aangezien beide landen het bijzonder ver hebben geschopt op het toernooi, betekent dat ook dat zowel Diatta als Bronn de hele voorbereiding bij hun clubs hebben gemist.

Senegal en Tunesië vechten het tegen elkaar uit op 14 juli. De winnaar van dat duel gaat door naar de finale op 19 juli. De verliezer speelt nog een wedstrijd voor de derde plek op 17 juli. Diatta en Bronn zullen dus zeker nog enkele dagen in Egypte aanwezig zijn. Meteen daarna krijgen beide heren ook nog een welverdiende vakantie.

Dat betekent echter dat Diatta en Bronn mogelijk het seizoensbegin missen. Club Brugge begint op 27 juli met een uitwedstrijd tegen Waasland-Beveren. KAA Gent trekt diezelfde dag richting Charleroi. Dat zal dus zonder Diatta en Bronn moeten gebeuren, die dan nog op vakantie zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws