OFFICIEEL: Barcelona en Griezmann beëindigen soap en maken megatransfer officieel

OFFICIEEL: Barcelona en Griezmann beëindigen soap en maken megatransfer officieel

12-07-2019 15:13 Laatste update: 15:29
16

Het is officieel: Antoine Griezmann is speler van FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht maakt vrijdag bekend dat de Franse aanvaller voor de vastgestelde afkoopsom van 120 miljoen euro overkomt van Atlético Madrid.

Griezmann tekent in Camp Nou een vijfjarig contract, tot en met de zomer van 2024. In zijn verbintenis is een gelimiteerde transfersom van 800 miljoen euro opgenomen. De verwachting is dat hij zondag gepresenteerd wordt, maar daarover kan Barcelona nog geen uitsluitsel geven.

De komst van Griezmann is geen verrassing. De laatste maanden ging het in de Spaanse media voortdurend over de toekomst van de Franse aanvaller, die anderhalve maand geleden, op 14 mei, zijn afscheid bij Atlético Madrid al aankondigde. De 28-jarige Griezmann was na vijf succesvolle seizoenen toe aan een nieuwe uitdaging. Een overstap naar Barça leek een kwestie van tijd, maar liep vertraging op door onenigheid met Atlético.

In het doorlopende contract van Griezmann stond immers een clausule, die ervoor zorgde dat op 1 juli de gelimiteerde afkoopsom van 200 naar 120 miljoen euro zou dalen. Barça wilde de transfersom in termijnen betalen, maar daar ging Atlético niet mee akkoord. In de tussentijd kwam Griezmann niet opdagen voor het trainingskamp van de Madrileense club in de Verenigde Staten.

Woede in Camp Nou
Dat Barça in het huwelijksbootje stapt met Griezmann, is gezien de gebeurtenissen van vorig jaar bijzonder. In de documentaire La Decisión, nota bene geproduceerd door de filmmaatschappij van Gerard Piqué, kondigde de kersverse wereldkampioen aan dat hij Atlético ondanks in interesse uit Catalonië trouw zou blijven. Daar stond een behoorlijke salarisverhoging tegenover. Het leidde tot grote woede in Camp Nou.

Nu gaat Griezmann echter toch een droomaanval vormen met Lionel Messi en Luis Suarez. Hij zal binnenkort met het duo tegenover Eden Hazard en Real Madrid staan.