'Lokeren haalt met 34-jarige ex-speler van Charleroi een brok ervaring in huis'

'Lokeren haalt met 34-jarige ex-speler van Charleroi een brok ervaring in huis'

12-07-2019 09:45 Laatste update: 09:47
1

Sporting Lokeren komt met zekerheid uit in 1B, maar dat heeft geen invloed op de transferactiviteit. De Waaslanders stelden donderdag nog Fran Navarro voor. Nu is er met Francis N'Ganga (34) al een volgende aanwinst op komst, aldus Het Laatste Nieuws.

Het voorbije seizoen kwam N'Ganga uit voor Ermis Aradippou. Hij speelde sinds januari voor de Cypriotische eersteklasser, maar daar verbrak hij begin april alweer zijn contract. De reden voor zijn vertrek is naar verluidt een betalingsachterstand. Daar profiteert Lokeren nu van door hem gratis in te lijven.

N'Ganga is geen onbekende in de Belgische competitie. Zo kwam de Congolees van 2012 tot en met begin 2019 nog uit voor Sporting Charleroi. In Het Zwarte Land was de linksachter steevast een vaste waarde. In alle competities samen kwam N'Ganga aan 170 officiële wedstrijden voor Charleroi.

Zesde aanwinst voor Lokeren
De komst van N'Ganga betekent al de zesde inkomende transfer voor Lokeren. Eerder legden de Tricolores ook al Anel Hajric, Jelle Van Damme, Jimmy De Jonghe, Jun Amano en Fran Navarro vast. Lokeren wil op relatief korte termijn opnieuw de promotie naar 1A afdwingen.