'De Ligt hard op weg naar Turijn: Ajax en Juve nagenoeg akkoord over transfersom'

'De Ligt hard op weg naar Turijn: Ajax en Juve nagenoeg akkoord over transfersom'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 08:00vr 12-07-2019 om 08:00

De transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus lijkt in de laatste fase te zijn beland. Naar verluidt zijn Ajax en De Oude Dame dicht bij een akkoord over een transfersom van ongeveer 67 miljoen euro. Zaakwaarnemer Mino Raiola schijnt al in Italië zijn om de deal af te ronden.

Dat melden La Gazzetta dello Sport en Gianluca Di Marzio. La Gazzetta heeft deze keer de details. Het eerste bod van Juventus was vijftig miljoen euro, echter bleef Ajax vasthouden aan 75 miljoen. Het lijkt er nu op dat de Italianen een vaste som van 67 miljoen euro overmaken en met een bonusconstructie in de buurt komen van de 75 miljoen die de Amsterdammers wilden hebben. Daarmee lijkt Ajax toch een beetje water bij de wijn te doen.

Helemaal rond is het nog niet, maar zeker is wel dat Ajax en Juventus in de laatste fase zijn aanbeland. Er wordt nog steeds onderhandeld. De kans bestaat dat De Ligt vrijdag al afreist naar Turijn. waar hij medisch gekeurd moet worden. Als alles goed gaat kan hij zaterdag door Juventus worden gepresenteerd. De Italiaanse club hoopt zo snel mogelijk op witte rook, om te voorkomen dat De Ligt zaterdag met Ajax meegaat op trainingskamp naar Oostenrijk.

De Ligt en Juventus zijn al een tijdje akkoord over de persoonlijke voorwaarden. Volgens de berichten gaat de negentienjarige Ajax-captain in Italië een salaris van twaalf miljoen euro per seizoen verdienen. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws