Verliest KV Mechelen in 2020 alsnog haar licentie door poging tot matchfixing?

Verliest KV Mechelen in 2020 alsnog haar licentie door poging tot matchfixing?

12-07-2019 07:00
24

KV Mechelen zal alvast niet degraderen, dat is wat het BAS bekendmaakte. Wel riskeert Malinwa nog een aantal andere sancties. Het Laatste Nieuws zette de mogelijke straffen voor Mechelen alvast op een rijtje.

Zo mag Mechelen als bekerwinnaar mogelijks Europa niet in. De UEFA lijkt daar eerstdaags een beslissing over te gaan nemen. In eigen land riskeert Malinwa een puntenaftrek van 6 tot 24 punten, alsook een fikse boete die kan oplopen tot twintig procent van de clubinkomsten uit het seizoen 2017-2018.

Maar het kan nog erger. Zo riskeert Mechelen haar licentie in 2020 kwijt te spelen. Zo stelt het reglement van de Pro League dat: "De licentie zal niet worden toegekend aan een club waarvan minstens één van de verbonden juridische entiteiten is veroordeeld wegens daden van competitievervalsing of medeplichtigheid."

Reservencompetitie
Het komt erop neer dat, indien meer dan één bestuurslid schuldig wordt bevonden, Mechelen haar licentie kan verliezen. In dat geval degradeert Malinwa meteen naar Eerste Amateur. Al kan volgens een artikel in het bondsreglement Mechelen ook geweigerd worden tot de eerste ploegen, waardoor het een jaartje beloftencompetitie riskeert.