Genk toont zich superieur tegenover Maccabi Tel Aviv en wint zonder moeite

11-07-2019 20:51
15

De eerste echte test tijdens de oefencampagne van KRC Genk is goed afgerond. Tegen het Israëlische Maccabi Tel Aviv kende het weinig problemen. De Limburgers wonnen met 4-1.

KRC Genk toonde zich meteen de betere in het spel. Dat zorgde voor baloverwicht en en eerste goal. Via een corner kon kapitein Sébastien Dewaest na tien minuten voetballen voor de 1-0 zorgen. De Israëlische tegenstanders hadden het moeilijk tegen de landskampioen van België.

Ook na het doelpunt bleef het gros van het balbezit voor de Limburgers, zonder spelers zoals Ruslan Malinovskyi, Leandro Trossard en Aly Samatta bleven de kansen echter uit. Genk had het moeilijk tegen de stugge defensie van de Israëlieten.

Nieuw elftal, opnieuw overwicht
Bij de 1-0 ruststand koos Felice Mazzu voor een vrijwel volledig nieuw elftal in de tweede helft. Daarin kregen onder andere Theo Bongonda en Junya Ito een basisplek van de Genkse coach.

Ook in de tweede helft was het balbezit overwegend voor de 'thuisploeg'. Dat loonde ook. Net voor het uur werd het 2-0. Na een knappe actie vanop de linkerflank belandde de voorzet van Bongonda via een been van de Israëlische bezoekers in doel.

Maccabi Tel Aviv kon Vukovic amper bereiken, maar kwam uiteindelijk wel nog tot een doelpunt. Daar had het een strafschop voor nodig. Genk gaf zich echter niet gewonnen. Het zocht opnieuw naar dat doelpunt en vond het ook. Na een individuele actie (en een gelukje) kon Jakub Piotrowski er 3-1 van maken. Zinho Gano benutte uiteindelijk nog een strafschop: 4-1.

Genk eerste helft: Vukovic, De Norre, Dewaest, Heynen, Paintsil, Odey, Benson, Khammas, Berge, Cuesta, Ndongala
Genk tweede helft: Vukovic, Nastic, Wouters, Ito, Vanzeir, Piotrowski, Fiolic, Uronen, Bongonda, Adewoye, Gano