'Anderlecht is gecharmeerd en overweegt Sam toch een contract te geven'

'Anderlecht is gecharmeerd en overweegt Sam toch een contract te geven'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 19:00do 11-07-2019 om 19:00

Laatste update: donderdag 11 juli 2019 om 19:45do 11-07-2019 om 19:45

Sidney Sam is al enige tijd op proef bij Anderlecht en komt tegen eerdere verwachtingen in toch in aanmerking voor een contract. Dat schrijft de RTBF na afloop van de gewonnen oefenmatch tegen Benfica.

De vriendschappelijke wedstrijd tegen de Portugese topclub sloot het eerste drieluik van duels onder Vincent Kompany af. De 31-jarige Sam kwam tegen Benfica niet in actie, maar de tester wist in de ontmoetingen met Oudernaarde (6-0 winst) en Ajax (5-2 verlies) volgens RTBF genoeg indruk te maken om een contractvoorstel af te dwingen.

Het is tegen de verwachtingen in, want aanvankelijk was het niet de bedoeling om de voormalige flankspeler van Schalke 04 en Bayer Leverkusen vast te leggen. Sam zit na zijn vertrek bij de Duitse tweedeklasser VfL Bochum zonder club en kreeg mede vanwege een groot aantal afwezige internationals de kans om mee te trainen. Sam heeft deze opportuniteit met twee handen aan weten te grijpen.

'Tijdens zijn proefperiode bij Anderlecht scoorde hij twee goals en toonde hij zijn interessante, offensieve kwaliteiten. Hij bracht gevaar mee naar Brussel. Hoewel hij een deel van zijn snelheid lijkt te hebben verloren, kan hij de clubleiding wel eens overtuigd hebben', klinkt het. Eind deze week wordt er meer duidelijkheid verwacht over zijn toekomst bij paars-wit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Verwacht jij dat hij een contract tekent bij Anderlecht?

Ja
55%
Nee
16%
50-50
30%
(509 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws