'FC Barcelona gaat monsterclausule van Griezmann op tafel leggen'

'FC Barcelona gaat monsterclausule van Griezmann op tafel leggen'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 17:45do 11-07-2019 om 17:45

Er zijn tegenstrijdige berichten over de eventuele transfer van Antoine Griezmann naar FC Barcelona. Volgens Mundo Deportivo is er niets van waar dat de Catalanen de gelimiteerde transfersom niet kunnen betalen. Sterker nog: vrijdag zullen de vereiste documenten worden ingeleverd bij het hoofdkantoor van LaLiga.

Eerder meldde Marca dat Barça momenteel niet genoeg geld heeft om de vereiste 120 miljoen te betalen en daarom met een bank in onderhandeling zou zijn om een lening af te sluiten. Volgens Mundo Deportivo heeft Barcelona verbaasd gereageerd op die lezing. Volgens het medium zal de vereiste 120 miljoen euro vrijdag 'gewoon' worden betaald, zonder dat daarbij hulp van een bank nodig is.

Om de overname van Griezmann rond te krijgen moet de benodigde documentatie worden ingeleverd bij het hoofdkantoor van LaLiga. Daar zullen volgens MD vrijdag geen vertegenwoordigers van Barcelona bij zijn, maar wel een advocaat van de Franse aanvaller.

De officiële bekendmaking van de komst van Griezmann zal vervolgens nog wat langer op zich laten wachten. Dat heeft alles te maken met het feit dat LaLiga de betaling van de Catalanen eerst goed moet keuren. Pas wanneer alles in orde blijkt te zijn, zal Barcelona een officieel persbericht uitsturen. Griezmann tekent vervolgens een contract voor vijf jaar in Camp Nou.

'Geen grootse presentatie'
Een grootste presentatie zal overigens uitblijven. Waar Frenkie de Jong vorige week nog door ruim 20.000 fans werd verwelkomd, zal dat bij Griezmann niet het geval zijn. Het veld in Camp Nou wordt momenteel vervangen. In het verleden werden sommige spelers in het Mini Estadi gepresenteerd, maar daar worden momenteel shows gegeven door Cirque du Soleil.

Dat alles komt Barcelona mogelijk niet al te slecht uit. Marca schrijft dat niemand van de fans en niemand binnen de club is vergeten hoe Griezmann vorige zomer via een controversiële documentaire bekendmaakte toch bij Atlético Madrid te blijven, waardoor Barcelona de komst van de Fransman kon vergeten. De eerste keer dat de fans Griezmann straks in actie kunnen zien is pas op 4 augustus, wanneer de club tegen Arsenal speelt. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws