Beerschot-Wilrijk zorgt voor nieuwe bom, KBVB wordt in gebreke gesteld

Beerschot-Wilrijk zorgt voor nieuwe bom, KBVB wordt in gebreke gesteld

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 17:30do 11-07-2019 om 17:30

Laatste update: donderdag 11 juli 2019 om 17:40do 11-07-2019 om 17:40

Beerschot-Wilrijk wil absoluut in 1A voetballen, ook na het verdict van het BAS. Daarom wordt nu een nieuwe procedure gestart. Het stelt de KBVB in gebreke voor geleden financiële schade en stapt ook naar de UEFA.

Het Laatste Nieuws meldt dat Beerschot aan de UEFA heeft gevraagd om actie te ondernemen na de uitspraak van het BAS. Als Beerschot-Wilrijk in 1B speelt loopt het een financiële kater op. De club ging uit van een seizoen in 1A en rekende daar ook op bij de transfers.

Advocaat Thomas Gillis geeft meer uitleg. "Beerschot heeft donderdag officieel gevraagd aan de KBVB om in het seizoen 2019-2020 in de afdeling 1A uit te komen, plaats waar zij recht op heeft bij schuldigverklaring van KV Mechelen aan competitievervalsing. De verplichte sanctie van degradatie is niet voor discussie vatbaar. De beslissing die het BAS woensdag bekendmaakte, is een kaakslag voor ons voetbal en bij uitbreiding voor onze volledige sport."

Ook de UEFA moet ingrijpen. "Beerschot heeft donderdag dan ook aan de UEFA gevraagd haar verantwoordelijkheid op te nemen, actie te ondernemen en te tonen dat het haar menens is in haar harde strijd tegen het fenomeen matchfixing. Tenslotte heeft de club de KBVB in gebreke gesteld voor de enorme financiële schade die zij zou leiden indien zij inderdaad niet in de hoogste afdeling zou mogen uitkomen tijdens het seizoen 2019-2020."

Poll

Is dit een terechte beslissing van Beerschot?

(635 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws