UPDATE: 'KRC Genk transferrecord voor Hagi, maar betaalt minder dan verwacht'

UPDATE: 'KRC Genk transferrecord voor Hagi, maar betaalt minder dan verwacht'

11-07-2019 16:15 Laatste update: 12-07-2019 07:30
112

Het Roemeense Sport.ro komt met groot nieuws. KRC Genk zou de strijd voor Ianis Hagi op de valreep gewonnen hebben. Het troeft zo onder meer Spartak Moskou en zelfs FC Barcelona af.

Hagi zou in de loop van vrijdag naar België reizen om zijn medische testen af te leggen bij Genk. Zijn club Viitorul Constanta en KRC Genk hebben ook een akkoord. De keuze van Hagi is opvallend, want volgens die Roemeense bron deed Spartak wel een beter aanbod op financieel vlak.

Hagi zou vooral gekozen hebben voor Genk vanwege de recente geschiedenis van de club. Met onder meer De Bruyne, Courtois, Carrasco, Bailey, Koulibaly, Milinkovic - Savic, Benteke, Ndidi en Trossard heeft Genk in de afgelopen jaren heel wat spelers klaargemaakt voor een grote club. Kan Hagi hun voorbeeld gaan volgen?

Ianis Hagi chose to go to Genk, although Spartak Moscow's proposal was better financially for both the player and the Future.

Update 20.28u: De transfer van Hagi richting KRC Genk is zo goed als rond. De Roemeense belofteninternational is inmiddels geland in België, zo weet Het Laatste Nieuws. Hij ondergaat vrijdag zijn medische testen bij Genk en kan zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract.

Update 12/07, 07:30u: Het Laatste Nieuws meldt dat Genk inclusief bonussen acht miljoen euro neertelt voor Hagi. De landskampioen breekt daarmee alweer een transferrecord, nadat het eerder deze zomer al Théo Bongonda in huis haalde voor zeven miljoen euro.