De UEFA laat Antwerp, KAA Gent en KV Mechelen nog even wachten

De UEFA laat Antwerp, KAA Gent en KV Mechelen nog even wachten

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 13:13do 11-07-2019 om 13:13

KV Mechelen kreeg deze week te horen dat het aankomend seizoen mag aantreden in de Jupiler Pro League. Of de bekerwinnaar Europees voetbal mag spelen, is nog onzeker. De UEFA hult zich momenteel daarover in stilte. 

Door de zaak Propere Handen moest KV Mechelen als kampioen van de Proximus League vrezen voor promotie, maar deze week had het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) goed nieuws voor Malinwa. Nu wacht Mechelen als bekerwinnaar nog op groen licht van de UEFA om in de voorronde van de Europa League aan te treden.

"We willen geen commentaar leveren op de beslissing van het BAS in de zaak rond KV Mechelen", aldus een woordvoerder van de UEFA tegenover Belga. "Het klopt dat de wedstrijden tegen Viitorul Constanta er snel aankomen en dus mogen jullie snel een beslissing van ons verwachten. De UEFA heeft niet de gewoonte een zaak te laten aanslepen. Of de beslissing dan vandaag zal vallen? Dat weten we nog niet."

Op 25 augustus speelt normaal gezien een Belgische club tegen Viitorul Constanta. Momenteel is het evenwel niet duidelijk of dat Mechelen, Antwerp op KAA Gent zal zijn. Alles heeft te maken met de beslissing van de UEFA. De Europese voetbalbond kan ook nog altijd het Belgische ticket intrekken.

Poll

Heeft KV Mechelen recht op het Europese ticket?

(609 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws